Socialsekreterare till mottagning för barn/ungdomsärenden

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Socialkontoret ansvarar för omsorgen om äldre, personer med psykiska eller fysiska funktionshinder och individ- och familjeomsorg. Socialkontoret finns i fräscha lokaler i Mörby Centrum med möjligheter till träning, shopping och lunchrestauranger. Socialkontoret ansvarar för omsorgen om äldre, personer med psykiska eller fysiska funktionshinder och individ- och familjeomsorg. Mörby Centrum genomgår just nu en stor förvandling som innebär att centrumet ska bli dubbelt så stort. Vi är väldigt stolta över vårt socialkontor och för att du ska förstå varför kan vi berätta att: • Socialkontoret är välfungerande och har ett positivt arbetsklimat • Vi har nöjda medarbetare vilket visar sig på våra fina resultat på medarbetarundersökningarna • I stort sätt alla anställda på socialkontoret sitter i samma lokaler vilket gör att vi har ett gott samarbete mellan alla arbetsgrupper • En majoritet av de anställda har egna arbetsrum • Sommararbetstid Familjeavdelningen ansvarar för all socialtjänstverksamhet rörande barn och unga (0-20år) förutom LSS. Mottagningen tillhör Barn- och ungdomsgruppen som också består av sju socialsekreterare som arbetar med utredning och uppföljning av insatser samt en gruppledare. Det som kännetecknar den arbetsgrupp som mottagningen ingår i är: • Nära arbetsledning av erfarna arbetsledare • En sammansvetsad grupp i olika åldrar (som har mellan ett och ett halvt års till dryga 30 års erfarenhet av yrket) och som har roligt tillsammans • En organisation med generös inställning och en planering för kompetensutveckling och som ger en kunskaps- och erfarenhetsspridning mellan kollegor • Vi sätter ett stort värde vid en rättssäker handläggning och har dokumenterade och lättillgängliga arbetsrutiner som är väl förankrade i arbetsgruppen • Vi har möjlighet att erbjuda barn och deras familjer det stöd som vi anser att de behöver • Vi ser också till att arbetsbelastningen är rimlig • Ett välutvecklat administrativt stöd som avlastar socialsekreterarna i det dagliga arbetet

Arbetsuppgifter

Vi utökar Barn & ungdomsgruppen med en till socialsekreterare med ansvar för mottagning barn och unga samt ett fokus på förebyggande arbete. I tre år haft vi haft en mottagningsfunktion på Barn- och ungdomsgruppen som har bestått av en socialsekreterare med lång erfarenhet. Under de åren har det blivit tydligt vilken viktig funktion den rollen har för samverkanspartners och informationsspridning. För att få möjlighet att utveckla det förebyggande arbetet mer, bland annat genom mer regelbunden kontakt med och information till skolor och förskolor, söker vi en kollega till. Arbetsbeskrivning: • Ta emot anmälningar och ansökningar rörande barn och unga, göra omedelbara skyddsbedömningar samt genomföra förhandsbedömningar. • Viktigt är samarbetet med föräldrar och barn under förhandsbedömningen vilket lägger en bra grund för ett fortsatt utrednings- och behandlingsarbete. • Vi fäster stor vikt vid att vara tillgänglig för att ge råd och stöd och information till allmänheten och samverkanspartners.

Kvalifikationer

Kvalifikationer som begärs för tjänsten är socionomexamen och flerårig erfarenhet av myndighetsutövning särskilt inom barn- och ungdom och gärna även familjerätt. Erfarenhet av att arbeta med familjer som befinner sig i kris och med svåra relationskonflikter och där våld förekommer samt erfarenhet av Signs of Safety är särskilt meriterande. Personliga egenskaper som efterfrågas förutom ett professionellt bemötande är samarbetsförmåga, stabilitet, flexibilitet samt empatisk förmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: snarast möjligt eller efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-08-20 Arbetsgivarens referensnummer: A703991

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Åsa Wallén, Avdelningschef Tel: 08-568 911 40 E-post:

Anne Irlander-Blom, Gruppledare Tel: 08-568 911 50 E-post:

Fackliga Företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel , 08-568 910 00