Modersmålslärare och studiehandledare i Kurmanci

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Kevingeskolan är en kommunal grundskola centralt belägen nära Mörby centrum och Kevinge golfbana. Skolan har 400 elever i år F-6. Här finns också en förberedelseklass och grundsärskola med inriktning mot träningsskola. Vi erbjuder skolbarnsomsorg från 6-12 år. Vi bygger tillsammans en god arbetsplats och är stolta över vår verksamhet. Hos oss ska både elever och vuxna trivas och få lust att utvecklas. Enheten för flerspråkighet är en del av Kevingeskolan och här arbetar i nuläget ett 30-tal modersmålslärare och studiehandledare inom en mängd olika språk. Lärarna har hela kommunen som sin arbetsplats och möter cirka 500 elever som läser modersmål och/eller har studiehandledning på sitt modersmål.

Arbetsuppgifter

Modersmålslärare och studiehandledare arbetar enligt skolans styrdokument och ska vara en bro mellan det svenska språket och modersmålet. Du kommer främst att i nuläget ha studiehandledning med elever i grundskola. Men det kan mycket väl bli aktuellt med modersmålsundervisning också. Du har eleven i centrum, arbetar professionellt och är bra på att samarbeta. Du är flexibel och har inga problem att hitta lösningar och undervisningen för eleverna är alltid i centrum för dina beslut. Dina kollegor ser du som en tillgång och tillsammans samarbetar ni för att utveckla vår verksamhet med utgångspunkt från skolans styrdokument.

Kvalifikationer

Du har en högskoleutbildning, gärna inom det pedagogiska området och i språkvetenskap. Är du behörig lärare är det en fördel. Du behöver ha mycket goda kunskaper i ditt/dina språk och det svenska språket, både muntligt och skriftligt. Vårt gemensamma arbetsspråk är svenska. Du behöver ha god kännedom om svensk skola och aktuella styrdokument. Att du är förtrogen med it är en självklarhet, då det är ett viktigt arbetsredskap för kommunikation och undervisning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och möjlighet att samarbeta.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Deltid
Arbetstid: Schema. I nuläget 2-3 dagar i veckan, men detta kan komma att ändras.
Löneform: Månadslön
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: 2017-11-06, Eller enligt överenskommelse. Intervjuer kan komma att ske löpande.
Tidsbegränsat till: 2018-06-21
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-10-27 Arbetsgivarens referensnummer: A721682

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Jeanette Ocklund, Biträdande rektor Tel: 08-568 915 39

Fackliga Företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel , 08-568 910 00