Fritidspedagog till en av Sveriges bästa skolor – Enebybergs skola

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Enebybergs resultatenhet består av Brageskolan, Enebyskolan och Hagaskolan årskurs F-6 med totalt ca 700 elever. Skolorna ligger i ett lugnt villaområde i Danderyds kommun. Stor vikt läggs vid det pedagogiska utvecklingsarbetet med fokus på det kollegiala lärandet. Enebybergs skolor har tilldelats Danderyds kvalitetsutmärkelse för sitt arbete med att systematiskt utveckla kvaliteten i undervisningen. Skolorna har en väl utbyggd elevhälsa. Vi erbjuder arbete i trivsamma skolor med kompetenta medarbetare, nyfikna och studiemotiverade elever. I Enebybergs skola har vi ett pågående utvecklingsarbete kring fritidshemsverkamheten för att stärka det kollegiala lärandet och likvärdigheten mellan pedagoger samt mellan avdelningar. Nu söker vi en utvecklingsorienterad och samarbetsvillig fritidspedagog.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett arbetslag som arbetar kring en årskurs. I arbetslaget sker all planering av fritidshemsverksamheten tillsammans. Som lärare i fritidshem har du gemensam planeringstid på avdelningen samt möten kring pedagogisk utveckling och likvärdighet på hela enhetens fritidshem. Du är ansvarig för att planera, genomföra och följa upp den pedagogiska verksamheten på fritidshemmet. Du ska även vara ett stöd för eleverna under lektionstid och på raster i nära samarbete med lärare i arbetslaget. Tillsammans med kollegor ska du erbjuda eleverna en lärande, varierande och meningsfull verksamhet. På enheten finns det en utarbetad uppdragsbeskrivning för att tydliggöra uppdraget.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad fritidspedagog eller lärare i fritidshem. Du är väl förtrogen med Lgr 11 och Allmänna råd för fritidshem. Du är initiativtagande, engagerad, självgående och har väl utvecklade tankar och idéer kring fritidshemsverksamheten när du planerar, organiserar och prioriterar. Du har ett positivt förhållningssätt till IKT som ett självklart verktyg i såväl pedagogik som dokumentation. Som person har du en hög grad av personlig mognad, är stabil och relationsskapande. Du är trygg i att kommunicera med elever, föräldrar och kollegor och är en lagspelare med hög grad av samarbetsförmåga. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. Vi vill att du: - är utbildad fritidspedagog eller lärare i fritidshem - är väl insatt i fritidshemmets och skolans uppdrag och styrdokument - kan planera, organisera och prioritera - kan arbeta självständigt och samarbeta i arbetslag - har social och kommunikativ förmåga - är kvalitetsmedveten och är duktig på att anpassa verksamheten utifrån olika förutsättningar Det är meriterande om du har: - erfarenhet av IKT som pedagogiskt verktyg - kunskap om inkluderande lärmiljöer - arbetat med utvecklingsfrågor

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: 2018-01-08
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-11-06 Arbetsgivarens referensnummer: A721889

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Intervjuer kommer att ske fortlöpande. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Helén Hermansson, Biträdande rektor Tel: 08-568 916 53 E-post:

Peter Sörberg, Bitr. Rektor Tel: 08-568 916 52 E-post: