Verksamhetschef för förskola till Danderyds kommun

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Danderyds kommun söker nu efter en verksamhetschef som kan leda och utveckla den kommunala förskoleverksamheten på en övergripande nivå. Som verksamhetschef ska du dela de grundläggande värderingar som alla chefer i Danderyds kommun står för. De innebär att du i ditt ledarskap måste vara kommunikativ, engagerad, lyhörd och en förebild. Du ska också kunna skapa förtroende, ha integritet och se till alla människors lika värde. Välkommen till en organisation som ser till att människor och verksamheter kan växa!

Arbetsuppgifter

Verksamhetschefens roll är att vilja och våga utveckla den kommunala förskoleverksamheten. Ett arbete som drivs i samarbete med förskolechefer och övriga verksamhetschefer inom förvaltningen. Vår verksamhetschef för förskola är chef över sammanlagt 6 förskolechefer och rapporterar till bildningsdirektören. Vår kommun växer, vilket skapar spännande förutsättningar och utmaningar för våra förskolor. Vi har i dag 14 kommunala förskolor. Tjänsten ingår i bildning- och omsorgsförvaltningens ledningsgrupp. I förvaltningen ingår förutom förskolan även grund- och gymnasieskolan, kultur och bibliotek, fritid samt vård och omsorg. För oss är det viktigt att skapa en arbetsplats där våra medarbetare får stöd i den pedagogiska utvecklingen i en god arbetsmiljö. För att lyckas med detta krävs ett stort engagemang för uppdraget samt en förmåga att leda och coacha andra chefer och att skapa engagemang och delaktighet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskole- eller universitetsexamen. Du har gedigen ledarerfarenhet och har tidigare arbetat som chef över chefer. Vi vill att du har erfarenhet av att framgångsrikt leda förändrings, utvecklings- och kvalitetsarbete i en kvalificerad befattning. Du bör också ha kunskap om en politiskt styrd verksamhet. Har du gått ett rektorsprogram eller har en annan ledarskapsutbildning är det meriterande. Det är också meriterande om du tidigare har arbetat som verksamhetschef eller motsvarande. Vi söker dig som: • Har goda pedagogiska kunskaper och är väl förtrogen med förskolans styrdokument. • Är strategisk och har mod att fatta de beslut som behövs. • Är van vid att leda genom andra. • Är duktig på att planera och organisera ditt arbete. • Har en förmåga att skapa engagemang och delaktighet. • Kan utmana verksamheter och personal och samtidigt klokt förvalta allt det goda som finns. • Är nyfiken och får energi av att arbeta tillsammans med andra mot uppsatta mål. • Är van vid att uttrycka dig både i tal och skrift. • Har mod att inom uppdraget agera självständigt. Stor vikt kommer att läggas vi dina personliga egenskaper. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-10-24 Arbetsgivarens referensnummer: A720521

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Göran Hedström, Tf bildningsdirektör Tel: 08-568 913 90 E-post:

Fackliga Företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel , 08-568 910 00