Forskningsledare till FoU Nordost, äldrefrågor

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. FoU Nordost ägs av de nordostliga Stockholmskommunerna Danderyd, Lidingö, Norrtälje, Täby, Vallentuna, Vaxholm och Österåker, tillsammans med Stockholms läns landsting. Danderyds kommun är huvudman och vi håller till vid Mörby Centrum. FoU Nordost verkar för att praktiknära forskning, utvecklingsarbete och implementering av ny kunskap ska utgöra en drivande del inom socialtjänstens verksamhetsområden som innefattar äldreomsorg, individ- och familjeomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri. FoU Nordosts uppdrag inom verksamhetsområdet äldrefrågor innefattar även landstingsdriven vård och omsorg om äldre.

Arbetsuppgifter

Som forskningsledare inom äldrefrågor ska du bedriva praktiknära forskning och utvecklingsarbete inom äldreomsorg, hälso- och sjukvård, stöd och service för äldre och arbeta för samverkan mellan kommun och landsting rörande äldrefrågor. I uppdraget ligger att utveckla kunskapsbaserad praktik utifrån forskning, brukarnas erfarenheter och erfarenhetsbaserad praktik. Ditt uppdrag blir också att bedriva omvärldsbevakning, synliggöra erfarenheter och sprida forskningsresultat, att handleda personalgrupper i utvecklings- och implementeringsarbete och främja samverkan med universitet och högskoleinstitutioner, andra FoU-enheter och berörda myndigheter.

Kvalifikationer

För att lyckas i uppdraget krävs att du har en för äldreområdet relevant högskoleutbildning och forskarkompetens (licentiat alt. doktorsexamen). Du bör ha erfarenhet av vård och/eller omsorg för äldre och vara väl insatt i äldreomsorgens mål, organisation och struktur inom såväl kommun som landsting, och ha god kännedom om både socialtjänstens och hälso- och sjukvårdens ansvar med inriktning mot äldre. Du ska vara väl förtrogen med evidensbaserad praktik, metodimplementering och projekthandledning. I vårt uppdrag ligger att även stötta medarbetare inom socialtjänstens olika områden med att utveckla sina egna arbetsmetoder varför det är önskvärt att du även har erfarenhet av processledning och kunskap om modeller för arbetsplatslärande. Att ha arbetat med kvalitetsutveckling och FoU-frågor tidigare är en fördel, liksom att ha erfarenhet av att organisera, och leda utbildningsinsatser samt att undervisa. Vi ser det som önskvärt att du har erfarenhet inom något, eller några av följande områden: biståndshandläggning, primärvård, geriatrik, rehabilitering, projektledning, samverkansfrågor mellan kommun och landsting. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet vid tillsättning av tjänsten.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Tidsbegränsat till: 2017-10-09
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-11-01 Arbetsgivarens referensnummer: A706583

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Fortlöpande rekrytering. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Åsa Hedberg Rundgren, Chef FoU Tel: 08-568 919 84 Mobil: 073-662 01 42 E-post: