Socialsekreterare för ensamkommande barn

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Socialkontoret ansvarar för omsorgen om äldre, personer med psykiska eller fysiska funktionshinder och individ- och familjeomsorg. Socialkontoret finns i fräscha lokaler i Mörby Centrum med möjligheter till träning, shopping och lunchrestauranger. Socialkontoret ansvarar för omsorgen om äldre, personer med psykiska eller fysiska funktionshinder och individ- och familjeomsorg. Socialkontoret finns i fräscha lokaler i Mörby Centrum med möjligheter till träning, shopping och lunchrestauranger. Mörby Centrum genomgår just nu en stor förvandling som innebär att centrumet ska bli dubbelt så stort. Vi är väldigt stolta över vårt socialkontor och för att du ska förstå varför kan vi berätta att: • Socialkontoret är välfungerande och har ett positivt arbetsklimat. • Vi har nöjda medarbetare vilket visar sig på våra fina resultat på medarbetarundersökningarna • I stort sätt alla anställda på socialkontoret sitter i samma lokaler vilket gör att vi har ett gott samarbete mellan alla arbetsgrupper • En majoritet av de anställda har egna arbetsrum • Sommararbetstid Det som kännetecknar familjeavdelningen är: • Nära arbetsledning av erfarna arbetsledare • Kollegor i olika åldrar (som har mellan ett och ett halvt års till dryga 30 års erfarenhet av yrket) och som har roligt tillsammans • En organisation med generös inställning och en planering för kompetensutveckling och som ger en kunskaps- och erfarenhetsspridning mellan kollegor • Vi sätter ett stort värde vid en rättssäker handläggning och har dokumenterade och lättillgängliga arbetsrutiner som är väl förankrade i arbetsgruppen • Vi har möjlighet att erbjuda barn och deras familjer det stöd som vi anser att de behöver • Vi ser också till att arbetsbelastningen är rimlig • Ett välutvecklat administrativt stöd som avlastar socialsekreterarna i det dagliga arbetet

Arbetsuppgifter

Att handlägga alla förekommande arbetsuppgifter inom myndighetsutövning gällande ensamkommande barn och ungdomar, samt att följa upp beviljade insatser. Att delta i familjeavdelningens kontinuerliga förbättringsarbete och målarbete.

Kvalifikationer

Kvalifikationer som begärs för tjänsten är socionomexamen. Erfarenhet av myndighetsutövning med ensamkommande samt barn och ungdomar är särskilt meriterande. Personliga egenskaper som efterfrågas förutom ett professionellt bemötande är samarbetsförmåga, stabilitet samt flexibilitet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Snarast möjligt eller efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan

Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-08-20 Arbetsgivarens referensnummer: A704007

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Anne Irlander-Blom, Gruppledare Tel: 08-568 911 50 E-post:

Åsa Wallén, Avdelningschef Tel: 08-568 911 40 E-post:

Fackliga Företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel , 08-568 910 00