Mörbyskolan söker lärare i svenska som andraspråk

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Mörbyskolan är en åk 7-9-skola med ca 450 elever. Mörbyskolan präglas av pedagogisk dynamik och en hög utvecklingstakt, ett stabilt elevunderlag och välfungerande arbetslag. Extern granskning av Mörbyskolan 2016 visar på excellenta resultat. Verksamheten präglas av trygghet och trivsel med mycket ambitiösa elever, legitimerade och erfarna lärare. Mörbyskolans motto är ”Kunskap och hjärta”.

Arbetsuppgifter

Vi söker en lärare i svenska som andraspråk som framförallt ska jobba med nyanlända elever i små förberedelsegrupper. Alla nyanlända elever har tillhörighet i ordinarie klass men behöver extra tid i liten grupp för att lära sig svenska. Vi har en väl fungerande organisation både runt nyanlända och skolan i stort. Läraren som har hand om undervisningen i gruppen för nyanlända och sva går på föräldraledighet från höstlovet. Tjänsten är till en början ett vikariat men med stor sannolikhet blir det en tillsvidaretjänst. Du kommer att jobba med att kartlägga nyanlända elevers kunskaper och undervisa dem i framförallt svenska som andraspråk. Du kommer även att fungera som deras medmentor och ha kontakt med vårdnadshavare/gode man och även samarbeta med andra undervisande lärare.

Kvalifikationer

Vi söker en utbildad och legitimerade lärare i svenska/svenska som andraspråk och gärna ett eller flera ämnen till. Du har förmåga att skapa goda relationer och har ett positivt förhållningssätt med ett stort engagemang för elevers lärande. Du är tydlig, tycker om att arbeta självständigt men har stor samarbetsförmåga och kan hålla många bollar i luften. Eftersom vi är en 1:1 skola ser du IT som ett naturligt pedagogiskt redskap i lärandet, oavsett ämne.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid / deltid
Arbetstid: Dagtid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: 2017-10-30, Tillträde vecka 44 eller enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan

$(document).ready(function () {$('#dndrd_192021_eyoi_2').replaceWith(dc('85E0F6ABE1FCF7E0E1EBE4E1C5FFE0F0E2ECF7E1EAF7ABE9E0E7E4F6ECFFE0F0E2ECF7E1EAD7'))});">Sök tjänsten här (via www.offentligajobb.se) Senaste ansökningsdag: 2017-09-14 Arbetsgivarens referensnummer: A710642

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson(er)

Isabel Rodriguez, Rektor Tel: 08-568 914 42 Mobil: 0730783405 E-post: