Invigning av ny konst i Enebyberg

Datum och tid: 2017-09-15 kl. 14:00 – 16:00

Heikki Haapanen
Invigning av den nya konstnärliga utsmyckningen i en av entréerna till Träffpunkt Enebyberg vid Eneby torg. Varmt välkommen att se konsten på plats för första gången!

Var: Träffpunkt Enebyberg, ingång från Cedervägen

På plats vid invigningen är inte bara konstnären Heikki Haapanen själv, utan även kommunstyrelses ordförande Olle Reichenberg. Det kommer att bjudas på bubbel och tilltugg.

Temat för Heikki Haapanen konstverk är mångfald och möte mellan generationer. Det föreställer människor i livets olika skeden och är målad i regnbågens alla färger, vilket passar extra bra då Träffpunktens verksamhet är HBTQ-certifierad och personalen där är utbildad inom dessa frågor.

Vid invigningen kommer Heikki Haapanen berätta om sitt motiv, hur han har hittat sin inspiration och hur samarbetet med hans fru Kristine Lagzda Haapanen gått till. Konstverket är baserat på hennes skisser.

Bakgrund

Under våren 2017 fick ett antal konstutövare som bor eller verkar i Danderyd ansöka om uppdraget att gestalta en av entréerna vid Träffpunkt Enebyberg. Projektet har genomförts med hjälp av föreningen Danderyds konsthall som stått för presentation, utskick, urval m.m. Beslut om vem av konstnärerna som sedan skulle få uppdraget fattades av kommunen.

Stäng

Kontakta informationsansvarig

Rubrik: Invigning av ny konst i Enebyberg

Fält markerade med (*) är obligatoriska och måste fyllas i.