Information Danderyd – din direktkontakt med kommunen

Information Danderyd
Kommunens servicecenter Information Danderyd ligger i Mörby Centrum på plan 4. Här kan du få svar på frågor om parkeringstillstånd, detaljplaner, bygglov eller kultur- och fritidsaktiviteter. Du som har bokat möte på Tekniska kontoret, Miljö- och stadsbyggnadskontoret eller Plan- och exploateringskontoret, anmäler dig här.

Välkommen att delta i dialogforum

Vad tycker du om att själv utföra e-tjänster? Dela med dig av dina erfarenheter på dialogforum:

Danderyds dialogforum

Parkeringstillstånd, infartsparkering och boendeparkering

Hos Information Danderyd kan du få hjälp med att ansöka om eller förnya ditt parkeringstillstånd för infartsparkering och boendeparkering. Vi hjälper dig också med tillstånd för din tjänstebil.

Du vet väl att du kan förnya ditt parkeringstillstånd hemifrån om du har en dator eller skrivare? Följ länken för att ordna det direkt:

Förnya parkeringstillstånd

Bygglovsrådgivning

Du som ska starta ett nytt byggprojekt kan träffa en bygglovshandläggare på Information Danderyd, tisdagar och torsdagar 14-16. Sommaruppehåll fr.o.m. den 22 juni. 29 augusti åter på plats.

Sök bygglov

Sök i det digitala ritningsarkivet

I vårt digitala ritningsarkiv kan du hitta ritningar och bygglovshandlingar på de flesta byggnader i Danderyds kommun. Du behöver en USB-sticka för ladda ner och spara handlingarna. Om du inte har en sticka själv, finns det att låna i receptionen.

Observera att arkivet enbart innehåller handlingar som har skickats in till kommunen vid bygglovsansökningar.

Låna en dator

Du kan låna en dator med internetuppkoppling för kortare ärenden. Du kan även skriva ut dokument för 3 kronor per utskrift.

Notarius publicus

Notarius publicus har i uppgift att hjälpa allmänheten att kontrollera och intyga riktigheten i olika uppgifter. Måndagar 16-18 finns en notarius publicus på Information Danderyd. Sista mottagningstiden före sommaren 19 juni. Åter igen den 21 augusti.

Notarius publicus

Miljöskåp för elavfall

I miljöskåpet för elavfall som står hos Information Danderyd kan du lämna batterier, småelektronik och ljuskällor som inte är lysrör.

Tidningen Nyinflyttad

Är du nyinflyttad i Danderyd får du en bra överblick av kommunen i tidningen Nyinflyttad:

Nyinflyttad

Stäng

Kontakta informationsansvarig

Rubrik: Information Danderyd – din direktkontakt med kommunen

Fält markerade med (*) är obligatoriska och måste fyllas i.