Bästa skolkommun 2016

Bästa skolkommun 2016 logga
I årets rankning av landets bästa skolkommun, som görs av Lärarförbundet varje år, kommer Danderyd på tredje plats av kommunerna i Stockholms län (plats 48 totalt).

Det är tredje året i rad som Danderyd förbättrar sin placering, från plats 103 för 2014 till plats 82 för 2015 och nu alltså plats 48, av landets alla 290 kommuner.

Rankningen ser till helheten i förskola, grundskola och fritidshem och syftet är att sätta fokus på kommunernas viktiga roll som huvudmän för skolan.

Enligt Lärarförbundet har alla kommuner samma möjligheter att nå toppresultat i rankningen, trots skilda strukturella omständigheter. Däremot har de kommuner som arbetar långsiktigt med att satsa på skola och utbildning större möjlighet att placera sig i toppen av listan.

Lärarförbundet utser årligen Bästa skolkommun sedan 15 år tillbaka. Det görs för att sätta fokus på att kloka politiska investeringar i hög lärartäthet, legitimerade lärare och bra lön till lärare ger en bättre skola. Totalt mäts tretton olika kriterier som sammanvägs till ett resultat där de vill hylla de goda exemplen. Danderyds kommun är ett av dem!

Lärarförbundets ranking

Se hela rankningen och jämför Danderyds resultat med andra kommuners.

Stäng

Kontakta informationsansvarig

Rubrik: Bästa skolkommun 2016

Fält markerade med (*) är obligatoriska och måste fyllas i.