Äldreomsorg och LSS i kommunal regi

Trygghet och kvalitet

Danderyds kommun driver äldreboenden, dagverksamheter, hemtjänst samt verksamhet enligt LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade.

Vår verksamhet kännetecknas av omsorg anpassad till dig, gott samarbete med dina närstående, trygghet och kvalitet. Våra boenden är små, erbjuder god hemlagad mat och är vackert belägna nära natur och parker.

Verksamheter

Vi driver två somatiska äldreboenden, Annebergsgården i Enebyberg, och Stocksundsundsgården i Stocksund, samt två demensboenden, Klingsta i Klingsta park samt Storkalmar i Djursholm. 

Till dagverksamheterna för demenssjuka,Oliven i Kevingehuset samt Soltorpet i Klingsta Park, kan du komma efter ett beslut från din biståndshandläggare. Idalagården vid Stocksunds torg är däremot öppen för alla äldre utan biståndsbeslut.

Hemtjänst Danderyd, som också är i kommunal regi, genomför ungefär hälften av all hemtjänst i Danderyd och utgår från Mörby centrum. Vi ger personlig assistans enligt LSS via LSS personstöd och har ett gruppboende på Lyckovägen i Stocksund för funktionshindrade personer under 65 år.

Kök och matlagning

God, hemlagad mat är en viktig del av den omsorg vi erbjuder/vår service. Våra boenden har därför en egen kock eller kokerska som lagar mat på plats och från grunden, och som ansvarar för inköp av råvaror. Matsedeln anpassar vi efter säsong och efter våra boendes önskemål. Vi bjuder på efterrätt varje dag och på helgerna serverar vi en trerätters meny med vin. För våra hemtjänstkunder lagar vi lättare måltider.

Aktiviteter

På våra boenden kan alla delta i aktiviteterna som vi anpassar efter dina möjligheter och önskemål. Alla enheter har en utsedd aktivitetsansvarig. Vi tillbringar ofta tid utomhus i våra vackra trädgårdar och grönskande omgivningar.

Danderyd

Djursholm

Enebyberg

Stocksund